Φαρμακείο "Άρης Πασχαλίδης", από το 1992! Στην Πλατεία Άνοιξης, από το 2001!

     Από τότε που ο άνθρωπος εκτίθεται, τραυματίζεται, πονά, υποφέρει, η φύση προσφέρει τα υλικά της ίασής του. "Η μούχλα καταπραϋνει και θεραπεύει πληγές", "το νηπενθές, μαζί με το κρασί, κατευναστικόν και παυσίλυπον γίνεται", σύμφωνα με τους πρώτους παρατηρητές.
     Ριζοτόμοι/Βοτανολόγοι, Ιερείς, Μάγοι, Γητευτές, Ιατροί και Φαρμακοποιοί/Ιαματοποιοί, αναδύονται από τον Μύθο και την Ιστορία, συμπλέουν και θεραπεύουν.
     Η ίαση, χαράσσει τον δρόμο της, από τα ξόρκια και τα βότανα, μέχρι την εφαρμοσμένη ιατρική.
     Στον Θεόφραστο, τον Διοσκουρίδη, τον Ιπποκράτη και τον Γαληνό θα αποδοθούν οι βάσεις της Βοτανολογίας, της Φαρμακολογίας, της Φαρμακευτικής και της Ιατρικής.

     Πέρα από τα όποια όρια, η Φαρμακευτική Τέχνη και Επιστήμη ξεκινά από την αρχαία Βαβυλωνία, την Κίνα, την Αίγυπτο και την Ελλάδα, υπηρετείται και αναπτύσσεται.
     Αιγυπτιακής προέλευσης -από την λέξη phar-makit (=μέσον ασφαλές, προστάτης)- φέρεται να έχει και ο όρος Φάρμακον, που σημαίνει πλέον ιατρικό, βότανο, μέσον θεραπευτικό, αλλά και φαρμάκι.
     Σύμφωνα με τις δόσεις του σηματοδοτείται και ο ορισμός του, και ο Φαρμακοποιός - Ιαματοποιός είναι πια ο μόνος κατάλληλος που κρίνει και προτείνει.
     Χάρη στην εξάπλωση της επιστήμης αυτής, φαρμακεία αρχίζουν να λειτουργούν σε πολλά μέρη του κόσμου.
     Αναφορικά, οι πρώτες καταγραφές, υποδεικνύουν σαν το πρώτο φαρμακείο που λειτούργησε στην Ελλάδα, στο Ναύπλιο, στην Πλατεία των Τριών Ναυάρχων, εκείνο του Βονιφάτιου Βοναφίν, από την Τεργέστη της Αυστροουγγαρίας.
     Λειτούργημα, σύμφωνα με τις ιστορικές αναφορές πάντα, θεώρησε έμπρακτα ο φαρμακοποιός εκείνος την φαρμακευτική, ο ίδιος που ταρίχευσε τη σορό του Κυβερνήτη Ι. Καποδίστρια.
     Ιάματα, σε διάφορες μορφές, βάμματα, ανθοϊάματα, προϊόντα εναλλακτικής θεραπείας και αρωματοθεραπείας, βιταμίνες, αμινοξέα, τονωτικά, είναι από τα φαρμακευτικά προϊόντα που πληθαίνουν με την πάροδο του χρόνου.
     Δείγμα αντιπροσωπευτικότατο της εποχής του, μιας εποχής υψηλών απαιτήσεων και πολύπλευρης κατάρτισης αναφορικά με την φαρμακευτική επιστήμη, αλλά και την τεχνολογία και την προσωπική, υπεύθυνη εξυπηρέτηση, είναι το φαρμακείο του Άρη Πασχαλίδη, όπου παρέχονται όλα τα παραπάνω προϊόντα, μαζί με πολυάριθμα άλλα.
     Η εξειδικευμένη γνώση του ιδιοκτήτη, Πτυχιούχου φαρμακοποιού Άρη Πασχαλίδη, που άνοιξε το πρώτο του φαρμακείο το 1990 και για χρόνια διαγράφει την ιδιαίτερή του πορεία, συνδυάζεται με την προτίμηση του κοινού, με το οποίο απολαμβάνει μια απόλυτα προσωπική σχέση.
     Σύμφωνα με τα προστάγματα της επιστήμης και τις αντίστοιχες γνωμοδοτήσεις των γιατρών, οι λύσεις και οι συμβουλές που παρέχονται είναι οι απόλυτα ενδεδειγμένες για τον κάθε έναν από εσάς, αφού το όποιο πρόβλημά σας αντιμετωπίζεται σαν ξεχωριστή ειδική περίπτωση, με σοβαρότητα, κατανόηση, ευγένεια και -προπάντων- εχεμύθεια.